MILAN BITTNERRole: Manažer sladovny, technolog, sládek Obor : Pivovarnictví Zaměstnavatel: Plzeňský Prazdroj; dříve: Pivovary Lokbowicz, Pivovar Kácov
S čím mohu svému mentee pomoci?
|
Milan absolvoval studium na Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství (dnes Ústav biotechnologie) pod vedením prof. Brányika. Během doktorského studia, v rámci kterého se věnoval tématu mikrobiálních anaerobních kontaminantů piva, měl Milan nad rámec vědecké práce mnoho aktivit. V akademickém senátu se dostal na pozici místopředsedy, během svého působení se s partou kamarádů zasadil o obnovení tradice Kachekranu tak, jak ho známe dnes. “My jsme byli vždycky pro srandu. Během kandidatury jsme po škole vylepili bannery s fotkami lidí, u kterých jsme potřebovali, aby šli do senátu, abychom získali podporu pro Kachekran.” Také si vzal za své vedle vědecké práce péči o týmového ducha laboratoře. Tyto aktivity ho zásadně formovaly, naučil se díky nim práci s lidmi, která ho vždy bavila. “Já jsem vždycky chtěl, aby lidé kolem mě byli spokojeni, a rád jsem pro ně dělal zábavu. K vedení lidí se dá přistupovat pozitivně, není třeba být jen tvrdým šéfem, ale ptát se kolegů, co potřebují a poznat se s nimi osobně a pochopit jejich motivaci – to je moje vize.”
Po dokončení doktorátu v roce 2015 nastoupil Milan na pozici technologa ve firmě Pivovary Lobkowicz Group, pod kterou v té době fungovalo sedm pivovarů. Během tří let zde Milan řešil různá technologická témata, ve všech sedmi pivovarech, čímž získal mnoho zkušeností a přehled o výrobě piva. Následovala krátká zkušenost na pozici sládka v Pivovaru Kácov, během níž dostal nabídku stát se manažerem sladovny v Plzeňském Prazdroji, kde pracuje nyní téměř 4 roky. Milan vede osmnáctičlenný tým, nicméně celkově zodpovídá za koordinaci zhruba 45 lidí od technologů až po zaměstnance starající se o údržbu a sanitaci. Sladovna vyrobí ročně 88 tisíc tun sladu, což vystačí asi na pět a půl milionu hektolitru piva, jedná se zhruba o čtvrtinu české produkce piva. Milan má zodpovědnost za zajištění kvality výroby, chodu provozu a řízení lidí.
“Učím se být více leaderem, než manažerem, snažím se být se svými lidmi v kontaktu denně, abych věděl, čemu se věnují. Také se snažíme na základě společného brainstormingu zjistit, co týmu ne/vyhovuje a co je motivuje, a budovat tak týmovou vizi.” Do mentoringu se Milan zapojuje s motivací posouvat se dál a růst. Zároveň zmiňuje, že on sám má v životě dva důležité mentory, kteří mu pomohli – prof. Brányika - ředitele VUPS a bývalého ředitele výroby z firmy Pivovary Lobkowicz, Ing., Jiřího Faměru.